Lisette

Voelen en weten dat alles energie is en met elkaar in verbinding staat, dat mijn realiteit de spiegel is van mijn binnenwereld, dat het Leven mijn hoogste doel dient.. dat voelt als een anker voor mij. Het geeft mij de moed en de kracht hier op Aarde aanwezig te zijn en het Leven aan te gaan.

Ik heb training gehad in het mediumschap bij Germaine Domatilia en in het (Siberisch) Sjamanisme bij Institute of Siberian Shamanism onder begeleiding van Petra Giesbergen. Toen ik voelde dat het tijd was om mijn eigen praktijk op te zetten werd ik gestimuleerd mijn eigen manier van werken te vinden. Ik werd gevraagd alle gebruiken en structuren los te laten die ik had geleerd en mijn lichaam en innerlijk kompas te gaan gebruiken. Daarvoor moest ik hier eerst helemaal in aanwezig kunnen zijn, een mooi proces wat nog altijd in beweging is. Ik groei en stoei iedere dag en dein mee op de golven van mijn leven, soms ontspannen en dan weer onstuimig, alles is altijd in beweging.

En dat is wat ik herken in de mensen die ik begeleid in een sessie of een cirkel. Er is iets wat in beweging is in hun systeem dat aandacht vraagt. Ze hebben ondersteuning nodig om naar binnen te keren, te voelen, aan te kijken wat daar nog aanwezig is. Om vervolgens te gaan herinneren dat alles wat ze nodig hebben er al is en dat deze blokkades op de weg ruimte kunnen maken. Hierin ligt voor mij de sleutel naar heelheid en eenheid en liefde.

Ik ben dankbaar om ook steeds herinnerd te worden aan dat wat we zijn en wat we niet zijn.

In Lak’ech – ik ben een andere jij

Foto: Patrick Rietvelt